כמה עולה טעינה של רכב חשמלי?

אם אתם שואלים את עצמכם כמה עולה טעינה של רכב חשמלי, התשובה היא: הרבה יותר זול מאשר למלא מיכל דלק ברכב בנזין או דיזל. הנה המדריך המלא למחירי טעינת רכבים חשמליים, המשיכו לקרוא.

בממוצע, מילוא סוללת רכב חשמלי תעלה לכם בין 20 ₪ ל-60 ₪, תלוי בסוג עמדת הטעינה, בסוג הרכב ובסוג הסוללה שיש לכם ברכב החשמלי שלכם. ולשם ההשוואה, מילוא מיכל דלק יעלה לכם בין 300 ₪ ל-600 ₪, תלוי באיזה רכב מדובר ובאיזה סוג דלק (98 יהיה תמיד יקר יותר). וכאשר מדברים על הטעינה הזולה ביותר, לרוב היא הטעינה הביתית.

כמה עולה טעינה ביתית של רכב חשמלי?

טעינה ביתית מתבצעת לרוב בצורה מהירה, בהנחה שיש טעינה מהירה אצלכם ברכב ובעמדה. זאת, בעוד שחלק מהאנשים יטענו את הסוללה ל-100%, מה שייקח כמה שעות. כך או כך, עלות הנסיעה לקילומטר ברכב חשמלי נעה בין 9 אגורות לקילומטר ל-13 אגורות לקילומטר ברכבים גדולים. זאת, בשונה מעמדות טעינה ציבוריות, שם העלות נעה בין 75 אגורות לקוט״ש ועד שני שקלים לקוט״ש בעמדות טעינה מהירה.

במילים אחרות, טעינה שתאפשר לכם נסיעה של 600 קילומטרים תעלה לכם באזור ה-55 שקלים בלבד לרכב קטן או בינוני. אם יש לכם רכב גדול יותר, 600 ק"מ יעלו לכם בין 75 שקלים ל-90 ₪. בממוצע, אתם יכולים לחסוך כ-6,000 שקלים בשנה על הוצאות הדלק שלכם.

היתרונות הכלכליים של תחזוקת רכב חשמלי

מעבר לכך שעלויות הטעינה נמוכות יותר מתדלוק של בנזין או דיזל, יש עוד כמה יתרונות כלכליים של תחזוקת רכב חשמלי. באופן כללי, אחזקת רכב חשמלי זולה יותר מרכבי בנזין ודיזל. למרות שהעלות הראשונית של רכב חשמלי גבוהה יותר, העלות הכוללת של הבעלות על הרכב החשמלי תהיה תמיד נמוכה בהרבה.

בכל טיפול 10,000 שתבצעו ברכב שלכם, אתם תוציאו כמה אלפים טובים של שקלים. זה שונה מאוד ברכבים חשמליים, מכיוון שהם חסרים בהמון סוגים של פילטרים וחלקים שמאופיינים עם מנועי בעירה פנימית. בשל כך, התחזוקה הכללית של רכב חשמלי תמיד תהיה זולה יותר מתחזוקת רכבי בנזין ודיזל.

כיצד ניתן להקטין את צריכת הסוללה ברכב חשמלי?

ישנן מספר דרכים בהן ניתן להפחית את צריכת הסוללה ברכב חשמלי. אלו כוללות שימוש בטכנולוגיה מתקדמת, כמו בלימה רגנרטיבית ומתלים רגנרטיביים, שימוש במנועים חסכוניים באנרגיה ועוד. אבל אם אתם שואלים מה אתם יכולים לעשות, אתם יכולים למשל להשתמש בבקרת שיוט בכבישים המהירים.

כמו כן, בניגוד למה שאנשים עשויים לחשוב, הנסיעה בפקקים דווקא נחשבת חסכונית. אם לרכב יש לכם יש מערכת התנעה וכיבוי סטרטר ברכב בזמן עמידה בפקק, תנו לה לעשות את שלה ואל תכריחו את הרכב לדלוק ע"י לחיצה על דוושת הגז. בטווח הארוך, זה חוסך בחיי הסוללה בצורה